Drie Emmenaren opgepakt na groot politieonderzoek

Drie Emmenaren opgepakt. Foto's: ZO!34/ Romano Neef

Bij een grote politieactie in Emmen zijn vanmiddag drie Emmenaren aangehouden. Ze worden verdacht van betrokkenheid in hennepteelt, het bezigen harddrugs en deelneming aan een criminele organisatie. In diverse bedrijfspanden en woningen in de gemeente zijn doorzoekingen geweest, daarbij is een grote hoeveelheid drugs aangetroffen.

De gevonden drugs, vermoedelijk harddrugs, is gevonden in een bedrijfspand. De politie heeft twee mannen in Emmen en iemand in Nieuw-Weerdinge aangehouden. In diverse bedrijfspanden en woningen zijn doorzoekingen geweest.

Groter onderzoek

De politie kwam de verdachten op het spoor in een eerder onderzoek naar hennepkwekerijen en handel in georganiseerd verband in onder andere Duitsland en Emmer-Compascuum. Dit gebeurde in februari, waar ook vier verdachten werden aangehouden. Tijdens dat onderzoek kwamen de namen van twee van de vandaag opgepakte mannen naar voren.

Een van de verdachten werd thuis aangehouden. Een 28-jarige Emmenaar werd aangehouden in een bedrijfspand in Nieuw-Weerdinge en de derde verdachte in het bedrijfspand in Emmen waar ook de vermoedelijke harddrugs is gevonden. De politie sluit niet uit dat er meerdere aanhoudingen volgen.