Fable & Fantasy Festival in Emmen beleeft drukste editie

Fable & Fantasy Festival in het Rensenpark. Foto's: ZO!34 / Richard Broekhuijzen

Als je afgelopen weekend door het Rensenpark liep, zou je bijna denken dat je in de Efteling was. Het park is tijdens het Fable and Fantsy festival omgetoverd tot een fantasiewereld met sprookjesfiguren. Mensen konden er in een kostuum naartoe, er is gebodypaint, verschillende workshops zijn er gehouden en voor iedereen was er eten en drinken.

“We hebben enorm genoten en we zijn heel tevreden”, zegt bestuurslid Laura Enninga. Hoeveel mensen er precies zijn geweest, dat weet ze nog niet precies. “We zijn nu nog aan het afbouwen en hebben nog niets geteld. Maar het was absoluut drukker dan alle vorige edities. En we hebben enorm geluk gehad met weer. Om Emmen heen was er slecht weer, maar bij ons bleef het droog.”

Organisatie zoekt naar mooiste kostuum

Volgens het bestuurslid waren er ontzettend mooie kostuums te zien in het park, maar de mooiste beschrijven wil Enninga niet. “Ik was zo druk met zaken regelen, ik denk dat ik het mooiste kostuum niet eens gezien heb!”

Daarom roept de organisatie alle bezoekers van het festival op om mee te doen aan de online fotowedstrijd. Enninga: “Stuur je mooiste foto van het festival naar ons op, wij zullen deze delen op onze socials en onze website. De winnaars krijgen tickets voor het volgende festival.”
De foto’s voor de wedstrijd kunnen naar fotowedstrijd@fableandfantasy.nl gestuurd worden.