Krasse Verhalen vanavond voor het eerst te zien op ZO!34

Krasse verhalenvertellers. Foto: ZO!34 / Wiebe Veenstra

Tien oudere inwoners van de gemeente Coevorden vertellen Krasse Verhalen in de nieuwe serie die te zien is bij ZO!34. Dinsdagavond is de serie in première gegaan in het Hofpoort Theater in Coevorden.

De tiendelige serie bestaat uit streekgebonden verhalen die zich hebben afgespeeld in gemeente Coevorden. “Op die manier willen wij de geschiedenis van onze streek levendiger gemaakt voor de jeugd in de gemeente”, vertelt Marina Grootjans van gemeente Coevorden.

Lijk onder een bloemkool

In de serie zijn er verhalen over persoonlijke jeugdherinneringen, over veranderingen in het dorp of over bijzondere anekdotes. Zo komt er bijvoorbeeld voorbij hoe de Ganzenmarkt is ontstaan en het verhaal over de vondst van de prinses van Zweeloo.

Bij Marina is vooral ‘het verhaal over het lijk onder de bloemkool in het Haantje blijven hangen’. Zij is degene die samen met filmmaakster Alieke Eising de interviews met de bewoners deed.

Elke woensdag op ZO!34

De tiendelige serie is een samenwerking tussen de gemeente Coevorden, Stedelijk Museum Coevorden, ZO!34 en filmmaakster Alieke Eising.

Vanaf 18 mei is de serie elke week op woensdag om 19.30 uur te zien bij ZO!34 en op zondag om 19.45 uur de herhaling. Je kunt ook online kijken op www.zo34.nl.