Ouderen en peuters mogen voor het eerst na corona samen activiteiten doen in Coevorden

Bewoner van De Schutse en peuter van De Rollebol kleuren samen. Foto: ZO!34/ Ana Ivis

Voor het eerst sinds corona is uitgebroken mogen senioren en peuters weer samen kleuren en spelen. Het gebeurde vandaag in Coevorden bij woon- en zorglocatie De Schutse en peuterspeelzaal De Rollebol. De twee organisaties zitten samen in het pand.

Wisselwerking

De peuterspeelzaal is ingetrokken bij het woon- en zorgcentrum zeven jaar geleden, omdat zij samen met de ouderen activiteiten willen doen. Voordat de pandemie uitbrak was het een wekelijkse bezigheid om samen te dansen, zingen, spelen en te wandelen door het park.

“Dus toen we dat door corona niet meer mochten doen, was dat voor ons ook helemaal niet leuk”, vertelt Marie Vloon, eigenaresse van De Rollebol. “Maar nu het weer mag zijn we allemaal erg blij.”

Volgens activiteitenbegeleidster Rina Sommer is het een leuke wisselwerking tussen de ouderen en de kinderen. “De mensen zijn ongemerkt en ongedwongen aan het bewegen, ze worden er vrolijk van”, zegt Rina. “We zijn enorm blij dat het weer kan na twee jaar.”

Vreugde in het leven

Voor bewoonster Wietske Voogd is het meer dan alleen een leuke afwisseling in de dag. Voordat zij naar De Schutse verhuisde, verloor zij haar man. Volgens mevrouw Voogd hebben de kinderen de vreugde weer in haar leven gebracht die zij was kwijtgeraakt.

Ook alle peuters lijken mevrouw Voogd te kennen, want elke minuut roept er een peuter om ‘Oma Voogd’ en of ze naar de tekening wil kijken. Met veel geduld en liefde staat ze ieder kind te woord met complimenten en een schouderklopje. Waarop de kinderen vervolgens weer met een grote glimlach terug naar hun stoel lopen.