Krasse ouderen uit de gemeente Coevorden vertellen verhalen

In een nieuwe televisieserie komen tien krasse inwoners van de gemeente Coevorden aan het woord. Foto: ZO!34

In een nieuwe televisieserie genaamd Krasse Verhalen, vertellen tien inwoners van de gemeente Coevorden over hun jeugd, hun dorp en hun leven. De serie is een samenwerking tussen de gemeente Coevorden, Stedelijk Museum Coevorden, ZO!34 en filmmaakster Alieke Eising. Voor de serie gingen Eising en interviewster Marina Grootjans van de gemeente Coevorden op pad om verhalen op te halen. Vanaf woensdag 18 mei zijn de tien afleveringen te zien bij ZO!34.

In het Stedelijk Museum volgt daarna een tentoonstelling waar de afleveringen ook te zien zijn. Het ontstaan van de Ganzenmarkt, Ellert en Brammert op het paasvuur, de vondst van de prinses van Zweeloo en een lijk onder de boerenkool in ‘t Haantje, het zijn maar een paar van de verhalen die in de serie voorbijkomen.

Premiere

Op dinsdagavond 17 mei zijn de krasse ouderen uit de serie aanwezig bij de première in het Hofpoort Theater in Coevorden. De serie krijgt een bijzondere openingstune. Zangeres en songwriter Kaylee Landhuis uit Coevorden schreef een prachtig nummer geïnspireerd op de serie. Tijdens de première zal Kaylee dat nummer voor het eerst aan publiek brengen.

Vanaf 18 mei is de serie elke week op woensdag om 19.30 uur te zien bij ZO!34, elke zondag om 19.45 uur wordt de aflevering van die week herhaald. De serie is ook online te kijken via zo34.nl.