Vrijwilligers Coevorden verrast met een lintje

De vrijwilligers die in Coevorden een lintje kregen. Foto: Gemeente Coevorden

“Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd u te benoemen tot…” Ook in Coevorden hoorden weer meerdere vrijwilligers dit vandaag. Burgemeester Renze Bergsma ging vanochtend een rondje langs acht mensen uit de gemeente om ze een lintje te overhandigen. Vanmiddag was er een samenkomst voor alle gedecoreerden in de raadszaal, waar ze elkaar konden feliciteren.

Voor sommigen kwam het als een totale verassing en werd de deur in joggingpak en op slippers open gedaan. Anderen hadden een vaag vermoeden toen er persé familie langs wilde komen vanochtend voor een kop koffie. Toch waren de meesten blij verrast toen de burgemeester met een lintje voor de deur stond.

Samen borrelen

Om het verrassingseffect zo groot mogelijk te maken ging Renze Bergsma dit jaar eerst bij de mensen thuis langs. Voor hem is het de eerste lintjesregen in de gemeente. Zo goed als alle vrijwilligers hadden familie over de vloer om bij het opspelden aanwezig te zijn. ’s Middags waren ze, met familie, welkom op het gemeentehuis, waar Bergsma nog een keer benoemde waarom ze waren aangedragen.

Op deze manier hoorden ze, nu allemaal in nette kleding, onder het genot van een hapje en een drankje ook waarom de anderen een lintje mochten ontvangen vandaag. Eén van hen is Roelie Lubbers, die werd benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau. "Het was een gigantische verassing, maar wel heel leuk", vindt ze. Dat er op deze manier waardering is voor vrijwilligerswerk vindt ze goed. "Het mooie aan het werk is dat je dingen voor elkaar krijgt die je in je eentje niet lukken."

Deze mensen kregen een Onderscheiding in Coevorden:

Gerrit Hidding (65), Dalen
Voor zijn inzet bij de werktuigenvereniging Dalen, als voorzitter van Wildbeheereenheid “Kerspel Dalen” en de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging in Emmen.

Aaltje Bruinsma-Pieters (70), Meppen
Voor haar jarenlange inzet voor de Hervormde Kerk in Geesbrug. Ook de hulp bij de dagbesteding bij het ouderencentrum de Korenhof in Aalden werd erg gewaardeerd.

Harm Jan Ziengs (75)
Ziengs kreeg een lintje voor zijn rol als coördinator Groenploeg bij Stichting Zwembad Zweeloo, wat hij twintig jaar gedaan heeft.

Hanna Dolfing-Kiers (86), Zweeloo
Sinds 1986 is ze actief bij de Hervormde Gemeente Zweeloo. Daarnaast is ze jaren activiteitenbegeleider bij verzorgingshuis Ellertsveld geweest.

Louwrens Wigchers (72), Schoonoord
Wigchers kreeg een lintje als eigenaar van het Motor en Brommer Museum in Schoonoord, wat hij in 2000 heeft geopend.

Henk Reinders (62), ’t Haantje
Voor zijn jarenlange inzet voor verschillende organisaties kreeg Reinders vandaag een lintje. Zo was hij onder andere voorzitter bij de gemengde zangverenigingen Sleen-Pur Sang en bij Stichting promo Sleen.

Rieks Reinders (71), Sleen
Jarenlang was hij onderdeel van het voetbalkrantje de Balpen. Daarnaast was hij als vrijwilliger actief bij Stiching Activiteiten Sleen en bij de voetbalvereniging. Daarnaast is hij sinds 2014 Koster.

Roelie Lubbers-Hilbrands (53), Sleen
Ze is de jongste uit de gemeente Coevorden die een lintje ontving vandaag. Deze kreeg ze voor haar inzet bij onder andere Rotary Club Emmen, als voorzitter voor Plaatstelijk Comité Zuidenveld Sleen en als columniste bij stichting SleenWeb. Ze werd als enige benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau, de rest werd benoemd tot lid.