FC Emmen krijgt te weinig tegen Jong Ajax

VOETBAL - FC Emmen heeft thuis tegen Jong Ajax met 2-2 gelijkgespeeld. De Amsterdammers kregen in de eerste minuut al een grote kans doordat Jeroen Veldmate te slap terug speelde op doelman Dennis Telgenkamp. Noussair Mazraoui onderschepte de bal, maar schoot tot opluchting van de Emmenaren in het zijnet. In de vijfde minuut was het wel raak. Een voorzet van Che Nunnely ging via het been van Emmen speler Kezia Veendorp het doel in. Emmen kwam daarna beter in de wedstrijd en maakte binnen een kwartier de gelijkmaker. Een voorzet van Glenn Bijl werd door Cas Peters binnen getikt.

In de 41e minuut kwam FC Emmen op voorsprong. Een dieptepass van Hilal Ben Moussa werd door Glenn Bijl voorgegeven op Michiel Hemmen die prima binnen schoot.

Na de pauze waren er kansen voor o.a. Nick Bakker, Cas Peters, Youri Loen en Michiel Hemmen, maar ze kregen de bal niet achter doelman Norbert Alblas.

Tegen de verhouding in kwam Jong Ajax in de 78e minuut langszij. Invaller Noa Lang schoot de bal buiten bereik van Telgenkamp in de verre hoek.

De 2-2 was tevens de eindstand waarmee FC Emmen te weinig heeft gekregen.

Volgende week vrijdag speelt FC Emmen thuis tegen FC Den Bosch.

Foto's: Gerrit Rijkens