Verloskunde en Kindergeneeskunde toch dicht in Scheperziekenhuis

EMMEN - Ondanks de inspanningen van velen is het de afgelopen weken niet gelukt om de groep van kinderartsen in het Scheperziekenhuis te Emmen weer op volle sterkte te krijgen.

De klinische afdelingen Verloskunde en Kindergeneeskunde in Emmen gaan daarom vanaf maandag 18 december tijdelijk dicht. De zorg wordt overgenomen door ziekenhuislocaties Bethesda (Hoogeveen) en Refaja (Stadskanaal). Zo nodig worden andere ziekenhuizen in de regio ingeschakeld.

De dagbehandeling kinderen en de polikliniek Kindergeneeskunde blijven doordraaien. Dat geldt ook voor de polikliniek Gynaecologie, de verpleegafdeling Gynaecologie en de gynaecologische operaties in Emmen. Het spreekuur voor zwangere vrouwen blijft eveneens gehandhaafd.

In het Scheperziekenhuis heeft Treant al langer te maken met een tekort aan kinderartsen. Deze situatie is nu zo nijpend dat Treant geen veilige en kwalitatief goede zorg kan garanderen voor jonge patiënten en (aanstaande) moeders. De oplossing ligt in het vinden van nieuwe kinderartsen. Daarvoor zet Treant alles op alles.

Vrijdag 8 december maakte de raad van bestuur van Treant nog bekend dat de afdelingen een week langer open konden blijven dankzij inzet van kinderartsen uit het UMCG.

Na overleg met het UMCG werd er geconstateerd dat er vanuit het UMCG onvoldoende kinderartsen beschikbaar zijn voor de langere ondersteuning.

Tot nu toe zijn er enkele reacties gekomen naar aanleiding van de campagne in de dagbladen, op social media en na oproepen in de medische wereld. Maar nog onvoldoende om de afdelingen open te houden.