Biograaf Liesbeth List komt naar Coevorden

COEVORDEN - Op zaterdag 16 december presenteert schrijver Dave Boomkens zijn biografie Liesbeth List, De dochter van de vuurtorenwachter bij The READSHOP Coevorden.

Journalist Wouter Bessels interviewt Boomkens over zijn boek en het leven van Liesbeth List. De presentatie begint om 15:00 uur en wordt muzikaal omlijst door Jeanette Croezen en Jacco Rodermond.

Liesbeth List heeft onlangs besloten zich uit de openbaarheid terug te trekken. Ze heeft een glansrijke carrière achter de rug, die begon in de jaren zestig bij de Rob de Nijs Show. Ze werd ontdekt door Ramses Shaffy en werkte vanaf 1964 met hem samen in het inmiddels klassiek geworden theaterprogramma Shaffy Chantant. Ze zong muziek van grote sterren als Mikis Theodorakis, Jacques Brel en werkte onder andere met Charles Aznavour en Gilbert Bécaud.

In Nederland was ze ook zeer succesvol, maar in de jaren 80 raakte ze wat op de achtergrond. Samenwerking met Frank Boeijen en de musical Piaf gaven haar carrière weer een impuls, evenals de samenwerking met Alderliefste, die haar weer samenbracht met Ramses Shaffy in het liedje Laat me. Dit jaar kondigde Liesbeth List aan te stoppen. Momenteel draait de musical over haar leven in de theaters en ontving ze op 30 oktober het eerste exemplaar van haar biografie uit handen van Job Cohen.

Dave Boomkens heeft voor de biografie interviews gehouden met een grote hoeveelheid mensen die een rol hebben gespeeld in haar leven en carrière. Daarnaast had hij de beschikking over de plakboeken van Liesbeth en bleef hij nauw met haar en haar dochter Elisa in contact. Het resultaat is een lijvige, hardcover biografie die op 16 december bij The READSHOP Coevorden wordt gepresenteerd. Jeanette Croezen is door Dave Boomkens gevraagd een aantal liedjes van Liesbeth te zingen. Daarbij wordt ze op gitaar begeleid door Jacco Rodermond. De middag begint om 15:00 uur en de toegang is gratis.