Vanavond verkiezingsdebat Coevorden herhaling om 20.30 uur op ZO!34

Verkiezingsdebat in Coevorden in de raadszaal. Foto: ZO!34

Weet je nog niet op welke partij je wilt gaan stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen in gemeente Coevorden? Misschien helpt het om vanavond om 20.30 uur het verkiezingsdebat terug te kijken op ZO!34.

Door te kijken naar het debat vanavond, kun je kijken welke antwoorden van welke partijen het beste passen bij jouw mening. Dat kan helpen bij het maken van een keuze wanneer je gaat stemmen.

Waar ging het over?

Vorige week hebben zes lokale politici hun visie gegeven over de meest relevante thema’s binnen de gemeente; de woningmarkt, duurzaamheid, afvalverwerking en de toekomst van jongeren binnen de gemeente.

Vier stellingen

De vier hoofdthema's van het debat zijn besproken aan de hand van vier stellingen. De politici hebben aan de hand van deze stellingen hun visie en de visie van hun partij gegeven.

Stelling 1: Moet de gemeente Coevorden particulieren financieel ondersteunen om de energietransitie te stimuleren en moet zij bedrijven verplichten om zonnepanelen te plaatsen op geschikte daken?

Stelling 2: Moet de gemeente in de komende 4 jaar het Diftar systeem invoeren om het afvalprobleem het hoofd te bieden?

Stelling 3: Moet Coevorden zich meer inzetten om de doorstroom op de woningmarkt te bevorderen?

Stelling 4: Moet de gemeente meer helpen bij het organiseren van evenementen en festivals zodat de gemeente ook voor jongeren aantrekkelijk blijft?

Terugkijken?

Vanavond om 20.30 uur is de herhaling te zien op ZO!34. Op Ziggo op kanaal 45 en KPN/XS4ALL en Telfort op kanaal 1384.

Hopelijk heeft ZO!34 je dan kunnen helpen bij de keuze voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Mocht kijken niet uitkomen, dan is het debat hier terug te kijken: