FC Emmen wint drie op een rij

Voetbal - FC Emmen heeft maandagavond de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht met 2-1 gewonnen. Emmen klimt daarmee naar de zesde plaats.

In de eerste twintig minuten was het een matige wedstrijd en er was een doelpunt van Utrecht voor nodig om FC Emmen wakker te schudden. Een vrije trap werd door Chris David onhoudbaar over de muur binnen geschoten. Daarna kwam Emmen beter in de wedstrijd en kreeg het kansen via Cas Peters, (in het zijnet) en Alexander Bannink die na een solo een duwtje in de rug kreeg waardoor hij de bal net niet genoeg onder controle kreeg en naast schoot. Even daarna schoot Michiel Hemmen tegen de lat en drie minuten daarna was het Bannink die via de vingertoppen van doelman Menno Heus op de lat schoot.

In het begin van de tweede helft kreeg Utrecht een grote kans op 2-0. Een slappe terugspeelbal van Jeroen Veldmate werd onderschept, maar Kezia Veendorp voorkwam een doelpunt.

Daarna kwam Utrecht er niet meer aan te pas en was het uitblinker Bannink die in de 55e minuut de gelijkmaker binnen schoot op aangeven van Hemmen. Tien minuten later maakte Hemmen zelf de winnende na een prima assist van Gersom Klok. De voorsprong kwam daarna niet meer in gevaar. Een verdiende overwinning voor FC Emmen die a.s. vrijdag op bezoek gaat bij Telstar.

Foto's: Gerrit Rijkens

05 december 2017 21:32