Een stap vooruit voor het nieuwe Multifunctionele Centrum in Schoonoord

Wethouders van Coevorden ondertekenden vandaag een intentieverklaring in Schoonoord voor het nieuwe MFC. Foto: Gemeente Coevorden

Wethouders Jeroen Huizing (Onderwijs) en Joop Brink (Sport en Sociaal Domein) hebben vandaag hun handtekening onder een intentieovereenkomst gezet voor het nieuwe multifunctionele centrum (MFC) in Schoonoord. Het wordt eén plek voor onderwijs, sportverenigingen en maatschappelijke organisaties.

Het MFC zal onder andere onderdak bieden voor de scholen De Slagkrooie en de Burgemeester van Royenschool. De gebouwen van deze scholen zijn verouderd en waren hard toe aan vernieuwing. In het gemeentelijk Integraal Huisvestingsplan is besloten dat, waar mogelijk, scholen zoveel mogelijk op één locatie te huisvesten.

“Dat heeft meerdere voordelen, omdat bijvoorbeeld ruimtes met elkaar gedeeld kunnen worden”, liet de gemeente eerder weten. De scholen worden niet samengevoegd, maar komen wel op dezelfde locatie terecht. Voor het centrum zijn de drie locaties op onderstaande foto inmiddels in beeld.

Een haalbaarheidsonderzoek moet duidelijk maken of het Multifunctioneel centrum (financieel) mogelijk is. Het is ter vervanging van het Dorpshuis en de huidige onderwijsgebouwen.

Op onderstaande foto zijn de drie mogelijke locaties voor de nieuwe MFC te zien.