Liefdesperikelen beverpaartje dwarsbomen opening nieuwe burcht in Wildlands

Voorlopig zijn er geen bevers te zien in het Emmer dierenpark. Foto: Ralf Schick via Pixabay

De opening van de beverburcht in Wildlands laat voorlopig nog even op zich wachten. Liefdesperikelen spelen de opening van de jongste attractie van het Emmer dierenpark parten. Bij het beverpaartje dat het nieuwe verblijf zou betrekken is de onderlinge vonk niet overgeslagen.

Het mannetje en het vrouwtje arriveerden in december al in het park. Achter de schermen hebben het mannetje en het vrouwtje kennisgemaakt, de introductie 'verliep allesbehalve soepel', meldt het park.

"Het klikte niet tussen de twee en dus hebben wij bij de collega-parken om een nieuwe bever gevraagd. In de hoop hiermee wel een succesvol koppel in het verblijf uit te kunnen zetten", aldus Wildlands. "Onze 'matchmakers' verwachten het nieuwe dier binnenkort, maar tot die tijd nemen er dus geen dieren intrek in de burcht."

De werkzaamheden voor het verblijf zijn inmiddels wel afgerond. Tot de komst van een nieuw koppel, blijft deze voorlopig afgesloten voor het publiek. Het was de bedoeling de burcht vanaf vandaag open te stellen.