Burgemeester grijpt in: Emmer club toch niet open als kapsalon en danskliniek

Club Limbo zal vanavond leeg blijven. Foto: Club Limbo

Club Limbo in Emmen gaat vanavond toch niet open om op een ludieke manier aandacht te vragen voor het coronabeleid. Dat schrijven ze in een verklaring op Facebook.

De nachthoreca wilde zich aansluiten bij de landelijke actie waarin culturele instellingen open gaan als bijvoorbeeld kapsalon. De club in Emmen zou dan tijdelijk getransformeert worden tot kapsalon en danskliniek. Dit gaat dus niet door. Reden hiervoor is volgens de club de mogelijke strenge handhaving van de gemeente Emmen.

Zie ook: Emmer club Limbo wordt tijdelijk kapsalon en danskliniek

Opmerkelijk, want volgens het bedrijf is deelname aan het theaterprotest een idee geweest van de gemeente. "Vrijwel alles gaat in overleg met de gemeente, dus ook dit protest. Zij gaven dan ook de tip mee om vanavond mee te doen met het theaterprotest. Hier is namelijk toestemming voor gegeven vanuit de gemeente. Dit, uiteraard met de daarbij behorende spelregels", stelt de club.

Teruggefloten door 'de GGD'

Woensdagochtend kwam daar toch verandering in. "We zijn gebeld door de gemeente met het bericht dat de club toch niet open mag", is te lezen. "Het argument vanuit de gemeente is dat zij zijn gebeld door de GGD met de vraag waar wij (Club Limbo, red.) wel niet mee bezig zijn. De actie moet volgens de GGD dan ook per direct worden gestopt en er moet 100% worden gehandhaafd door de gemeente."

Woordvoerder Anita Klingenberg van de gemeente Emmen nuanceert het bericht op de Facebookpagina van de club. "Wij wilden Club Limbo echt de ruimte geven om een statement te maken, omdat we heel goed weten in welke situatie de club zit. Die mag bij de versoepelingen pas als één van de laatste locaties weer open. Daarom hebben we samen gekeken of de club kon aansluiten bij de Kapsalon Theater-actie", zegt ze tegen RTV Drenthe.

Klingenberg ontkent dat het de GGD was die de gemeente erop gewezen heeft dat de actie niet door de beugel kon. "Mogelijk heeft onze medewerker die contact heeft gehad met de club wel gezegd dat we vragen van de GGD kunnen krijgen als er besmettingen uit voorkomen."

Waken voor mogelijk dansfeest

Maar aansluiten bij de Kapsalon Theater actie, moet wel met inachtneming van de coronaregels, stelt Klingenberg. "Dat houdt in dat het een geplaceerd evenement moet zijn met coronatoegangsbewijs, waarbij ook anderhalve meter afstand wordt gehouden. Wij voorzagen dat de actie in Club Limbo zou uitdraaien op een dansfeest en dat is niet volgens de regels. Daarom heeft de burgemeester besloten het te verbieden. We moeten niet hebben dat er nieuwe besmettingen uit voortkomen."

De club hoopt dat bezoekers begrip hebben voor de situatie en stelt dat ze geen keuze hebben. "Gaan we toch open, dan is onze vergunning in gevaar. Limbo is gelukkig een populaire club, maar ligt daardoor ook gelijk onder een vergrootglas", besluit de uitgaansgelegenheid.