Drentse Beauty's komen uit Zuidoost-Drenthe

Tara Kroezen uit Dalen Finalist voor Miss Beauty Drenthe. Foto: Miss Beauty Netherlands

Zuidoost-Drenthe is goed vertegenwoordigd bij de Miss Beauty en Miss Teen verkiezingen van de provincie Drenthe dit jaar. Van de veertig deelneemsters, komen er vijftien uit de gemeente Emmen, Coevorden of Borger-Odoorn.

“Misschien zit er iets bijzonders in het water daar?” lacht organisator Sanne Roffel-Kool, zij was zelf ook een Miss Beauty in 2009 vertelt ze trots.

Miss Beauty Netherlands is een andere verkiezing de Miss Nederland verkiezingen. “Het gaat bij deze missverkiezing niet alleen om fotoshoots en catwalks, ” legt Sanne uit. De deelnemers stappen een traject in wanneer zij deelnemers worden. Zij krijgen les van een choreograaf om te leren bewegen, poseren van de fotograaf, de deelnemers krijgen media training, moeten leren presenteren en helpen mee bij het inzamelen van geld voor een goed doel.

“Vaak zeggen ouders tegen mij dat het niet uitmaakt wanneer hun dochter niet gewonnen heeft omdat ze hier zoveel hebben geleerd in een jaar tijd en zoveel zelfverzekerder eruit zijn gekomen,” aldus Sanne.

Rennen als uitdaging en om geld in te zamelen voor de Linda Foundation

Deelnemer Tara Kroezen (21 jaar) uit Dalen is finalist voor de Miss Beauty Drenthe verkiezing. “Ik dacht vroeger heel negatief over missverkiezingen. Ik heb ook best veel negatieve reacties gekregen op het feit dat ik meedoe. Mensen noemen ons popjes op een podium of noemen het een vleeskeuring,” vertelt Tara. “Gelukkig zijn er ook veel mensen juist trots op mij zoals mijn ouders en familie en dat zeggen ze regelmatig.”

Toch zit er volgens Tara veel meer achter dan alleen mooi zijn op een podium. “Het is hard werken en je moet creatief zijn. Je moet telkens weer iets nieuws bedenken om op te vallen en het leuke aan deze verkiezing is dat er een goed doel aan verbonden is,” aldus een enthousiaste Tara. “Ik ga bijvoorbeeld rennen om geld in te zamelen voor de Linda Foundation.”

De Linda Foundation is een goed doel dat samen met zoveel mogelijk donateurs meer begrip en vooral positieve actie wil creëren voor gezinnen met kinderen in Nederland die het financieel zwaar hebben.

Het bijzondere aan het ren-verhaal van Tara is het feit dat zij rennen verschrikkelijk vindt. “Maar je moet jezelf uitdagen binnen dit traject. Zo heb ik ook een reclamefilmpje gemaakt en online geplaatst en we gaan leren dansen. Een half jaar geleden durfde ik dat helemaal niet. Ik heb er zoveel plezier in,” zegt Tara.

Data om te onthouden

Er kan online gestemd worden voor de dames via missbeautynetherlands.com/provincies/ . De Drentse Miss Beauty verkiezing is op zaterdag 12 maart in de Tamboer in Hoogeveen. Alle winnaressen van de provincierondes zullen vanaf 2 april een nieuw en uitgebreider traject ingaan om nog beter tegen elkaar te kunnen strijden tijdens de landelijke verkiezingen in Studio 21 in HIlversum op 2 juli.