Woensdag 19 januari ludiek Kapsalon Theater naar Coevorden bij Kapsalon MOOI

Kapsalon Theater, de culturele sector komt in actie tegen coronabeleid. Foto : kapsalontheater.nl

Theater Hofpoort, Kapsalon MOOI en Stadscafé Vancouver doen woensdag mee aan de landelijke actie Kapsalon theater van Sanne Wallis de Vries en Diederik Ebbinge. Zij trekken de conclusie dat de culturele sector, de horeca en het nachtleven steeds het kind van de rekening zijn. Na twee jaar coronabeleid is de maat vol bij de Coevorder ondernemers.

“Het gebrek aan perspectief en korte termijn communicatie is onwerkbaar, daarom hebben wij ons aangesloten bij de landelijke actie,” vertelt Saskia Kluwen, directeur Theater Hofpoort.

Op 19 januari tussen 15.00 en 17.00 uur zullen afwisselend zangeressen Larissa en Martijje optreden in kapsalon MOOI. Namens de horeca zal Stadscafé Vancouver een hapje en drankje serveren. Alles zal plaatsvinden volgens de geldende coronaregels en is alleen bij te wonen voor klanten van MOOI die op dat moment een afspraak hebben.

Hoop op beter beleid van nieuw kabinet

De ondernemers zijn blij met deze eenmalige actie. Het is volgens hen de juiste manier om op een ludieke manier én volgens de geldende regels, de aandacht te vestigen op de nijpende situatie in de culturele sector.

“Uit onderzoek is gebleken dat gedurende de openstelling er nauwelijks besmettingen in de theaters zijn waargenomen, ” zegt Kluwen. “Wij vestigen onze hoop daarom op onze nieuwe minister Robbert Dijkgraaf en Gunay Uslu, staatssecretaris van cultuur, om voortvarend te werk te gaan en de belangen van onze sector op een juiste manier te behartigen.”

De ondernemers hopen op een lange termijn beleid met een routekaart, waarbij er op toetsbare momenten een volgende stap kan worden genomen. Zodat iedereen begrijpt wat er gebeurt en waarom, in tegenstelling tot het huidge beleid.