Emmer winkeliers gaan ook open: ‘Leeg etensbord in etalage als steun voor horeca’

Winkelcentrum Emmen. Foto: Sander Foekens

Ook de winkeliers in Emmen gooien op zowel zaterdag en zondag de deuren open. Dat laat centrummanager Laurens Meijer weten. De middenstanders worden daarbij opgeroepen een leeg etensbord in hun etalage te plaatsen.

"Met die actie willen wij de horeca een hart onder de riem steken", aldus Meijer. "We vinden het jammer dat zij nog niet mogen aanhaken. Op die manier voeren we een soort stil protest uit."

De Emmer winkeliersverenigingen hielden maandag nog de boot af voor wat betreft het opengooien van de deuren. Nu is uitgelekt dat de overheid van plan is om winkelen op afspraak toe te staan, haken zij nu alsnog aan.

Versoepeling

Tegelijkertijd is in samenspraak met de gemeente een extra versoepeling bedongen. De winkels mogen ook de komende zondagen open, met ingang van dit weekend. Deze actie wordt gehouden totdat de regering het winkelen met afspraak loslaat. De openingstijden zijn van een tot vijf, aldus Meijer.

Hoeveel winkeliers er gaan aanhaken, durft de centrummanager niet te voorspellen. "Dat is aan elke ondernemers zelf. Onze verwachting is dat de respons groot zal zijn."