50 nieuwe werkplekken door komst van Remax op bedrijvenpark Europark in Coevorden 

Wethouders Coevorden en directeuren Remax. Foto: Gemeente Coevorden

Het bedrijf Remax uit Emmen heeft 10.000 vierkante meter opgekocht van bedrijventerrein het Europark in Coevorden. Remax is een bedrijf wat doet aan chaletbouw, bouw van prefab mantelzorg en tijdelijke woningen. Remax bouwt een nieuwe fabriek aan de Berlijnseweg. Op deze nieuwe locatie verwacht het bedrijf vijftig nieuwe arbeidsplekken te kunnen creëren.

Wethouders Joop Brink (Sociaal domein) en Steven Stegen (Economie) zijn beiden heel blij met deze ontwikkeling. Voor het invullen van de arbeidsplaatsen werken gemeente en Remax samen. Een deel van de nieuwe plaatsen wordt ingevuld door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

“Het is een prachtige samenwerking, “ zegt Brink. “We kunnen mensen die heel graag aan de slag willen, aan een baan helpen. Zowel vanuit de partners in de Arbeidsmarktregio als uit onze bijstand. Geweldig dat er weer een bedrijf is die op deze manier ruimte biedt aan nieuwe medewerkers.”

Nog een optie voor 16.000 vierkante meter

Naast de 10.000 vierkante meter die het bedrijf nog voor de zomer wil vullen, heeft Remax ook een optie op nóg eens 16.000 vierkante meter. Daarmee is het Nederlandse deel van het Europark zo goed als gevuld. Op het Duitse deel is nog ruimte.

“In Emmen was geen ruimte om uit te breiden. Hier kan dat wel. Een mooie locatie, goede bereikbaarheid en de potentie om door te groeien. Dat is wat we graag willen,” vertelt Jan Meijerink, één van de twee directeuren van Remax.

Veel voordelen

Met de bouw van tijdelijke woningen wil het bedrijf de woningnood proberen te verminderen. “We dragen graag ons maatschappelijke steentje bij door in samenwerking met de gemeente en de partners in de arbeidsmarktregio een deel van de banen in te vullen,” aldus Meijerink.

Regiofunctie Wethouder Steven Stegen is vooral blij dat Remax in de regio blijft: “We werken in de Dutch TechZone goed samen met de gemeenten in onze regio. Het is mooi dat een bedrijf dat in Emmen niet verder kan groeien, bij ons in Coevorden een mooie plek vindt. Goed voor de economie en heel goed voor de werkgelegenheid!”