Mantelzorgers in de gemeente Coevorden in het zonnetje gezet

COEVORDEN/AALDEN - Mantelzorgers uit de gemeente Coevorden zijn op dinsdag 14 en donderdag 16 november in het zonnetje gezet. Ze ontvingen tijdens bijeenkomsten in Aalden en Coevorden een presentje - de zogenaamde Blijk van Waardering - als dank voor hun inzet als mantelzorger. Mantelzorgers konden onder het genot van een hapje en drankje ervaringen uitwisselen.

“Het is heel mooi dat er in de gemeente Coevorden zoveel mantelzorgers zijn die zich belangeloos inzetten voor mensen uit hun omgeving. Mantelzorgers kiezen er niet voor om te gaan zorgen: ze vinden het vaak vanzelfsprekend en het overkomt hen. Het is belangrijk om aandacht en waardering te geven.” aldus Jan Broekema, coördinator van het Steunpunt Mantelzorg van Maatschappelijk Welzijn Coevorden.

De ‘Blijk van Waardering’ is dit jaar aan ruim 400 mantelzorgers toegekend. Elk jaar stijgt het aantal aanvragen vooralsnog. Het gebaar bestaat uit een bedrag van honderd euro en een presentje. Het presentje is samengesteld door het Ambacht in Coevorden – een sociale werkplaats van Promens Care.

De Blijk van Waardering kon tot 1 oktober jl. worden aangevraagd. Om voor de waardering in aanmerking te komen dient de mantelzorger aan een aantal voorwaarden te voldoen. Het Steunpunt Mantelzorg van Maatschappelijk Welzijn Coevorden beoordeeld en verstrekt de waardering. Volgend jaar kan er weer aangevraagd worden.

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig, minimaal acht uur per week onbetaald zorgen voor een hulpbehoevend persoon uit hun directe omgeving, bijvoorbeeld partner, ouder of kind.