Wethouder Emmen staat open voor ‘kleine aanpassingen’ aan Ermerweg

De Ermerweg. Foto: Google Streetview

Wethouder René van der Weide van de gemeente Emmen is bereid tot een gesprek met omwonenden over de Ermerweg. De weg gaat niet opnieuw op de schop, maar volgens hem is er zeker ruimte voor kleine aanpassingen.

Van der Weide reageert daarmee op de conclusies van een rapport van Veilig Verkeer Nederland (VVN) over de weg. VVN deed een verkeersonderzoek op verzoek van omwonenden die zich zorgen maakten over de verkeersveiligheid.

De organisatie concludeerde dat er nog steeds te hard wordt gereden en het doorgaande verkeer niet is afgenomen. Ook is de weg er volgens VVN niet veiliger op geworden. Terwijl de weg begin vorig jaar nog heringericht werd met deels een 30 kilometerzone. Juist om de verkeersstroom af te zwakken en de veiligheid te vergroten.

Eenzijdig

Van der Weide vond de conclusies van VVN eenzijdig en onvolledig. Volgens hem was het jaarlijks aantal passerende auto's afgenomen. Weliswaar heeft dit ook te maken met de afsluiting van de weg vanwege de aanleg van knooppunt Emmen-West bij de N34, wist Van der Weide.

Maar is er dus geen sprake van een toegenomen verkeersintensiteit, stelde hij. De snelheid van weggebruikers ligt verder 10 kilometer per uur lager dan voorheen.

Van der Weide stapt overigens niet zelf af op de inwoners. Maar de deur bij hem staat open, laat hij weten.