Woningbouwplan Weerdinge gaat in kleinere vorm verder: van zeven naar vijf woningen

Het nieuwe bouwplan. Beeld: Gemeente Emmen

Het plan voor nieuwbouwwoningen op het plan Gruunkampen II in Weerdinge is afgeschaald. Er is gekozen voor een kleinere variant met minder woningen: vijf in plaats van de geplande zeven. De randen van het gebied worden in het nieuwe plan voorzien van groene aanplant.

De gemeente Emmen heeft daartoe besloten na overleg met bewoners. Daarnaast is afgesproken dat de ontwikkelaar eerst een voorverkoop doet van de woningen in Weerdinge zelf. Er hebben zich al een aantal geïnteresseerden gemeld, laat een woordvoerder van de gemeente weten.

“Het aangepaste bestemmingsplan wordt nu voorbereid", aldus diezelfde woordvoerder. "De verwachting is dat deze begin 2022 ter inzage ligt."

Na vaststelling van het bestemmingsplan kan de bouw starten. “In het meest gunstige scenario zal dit rond het derde of vierde kwartaal van 2022 zijn.”

Huizencrisis

In 2009 werd de wijk Gruunkampen I gerealiseerd. Tien jaar later werden voorbereidingen getroffen om het plan uit te breiden met Gruunkampen II. Hier zouden vijf woningen worden gebouwd. Vanwege de huizencrisis ging hier een streep door.

Eind vorig jaar meldde zich echter een nieuwe initiatiefnemer, Extenzo, die aanvankelijk zeven woningen wil bouwen. Het is de bedoeling dat hier vrijstaande of twee-onder-een-kapwoningen worden gebouwd.