Streep door Glazen Huis Emmen, Hart Voor Elkaar gaat wel door

Het Glazen Huis in voorgaande jaren. Foto: Archief ZO!34

Of ze balen bij ZO!34 en het Drenthe College? Enorm. Het coronavirus heeft namelijk ook het Glazen Huis in Emmen dit jaar geveld. “Vanwege de aangescherpte maatregelen zagen wij geen andere weg”, laat Paula Keizer van de organisatie weten. Ondanks deze teleurstelling, gaat de Hart Voor Elkaar actie wel door. Hierbij kunnen luisteraars wensen voor een ander doorgeven, die omroep en school vervolgens uit laten komen.

Eind oktober brachten de streekomroep en de school het nieuws naar buiten dat na een jaar afwezigheid het Glazen Huis weer in het centrum van Emmen zou verrijzen. Elk jaar kunnen luisteraars uit de gemeente Emmen en Coevorden tijdens dit radiofestijn een plaatje aanvragen voor het goede doel.

Noodgedwongen

Vorig jaar moest noodgedwongen worden overgeslagen, ook vanwege het virus. Voor dit jaar zag het er goed uit en eind vorige maand werd de terugkeer van het Glazen Huis aangekondigd. Op die schreden keert de organisatie nu terug.

“Vorige week viel het besluit”, aldus Keizer. “Logisch, als je kijkt naar de huidige omstandigheden.” Wat wel doorgaat is de Hart Voor Elkaar actie, die dit jaar ook onderdeel zou uitmaken van het programma.

High tea

Maar wel in aangepaste vorm. “Het was de bedoeling om met het geld voor de aangevraagde liedjes wensen te vervullen die luisteraars bij ons indienen. Iemand die bijvoorbeeld lang in het ziekenhuis heeft gelegen een high tea aanbieden bijvoorbeeld.”

Die actie en het aanvragen van nummers gaan door, aldus Keizer. “Je hoeft alleen niet meer te betalen voor de muziek. Voor het vervullen van de wensen doen we een beroep op onze sponsoren.” De wensen dienen wel binnen het redelijke te blijven. “Een nieuwe keuken wordt een beetje lastig voor ons.”

Luxaflex

De uitzending vindt plaats vanuit het vaste honk van de omroep: het Hospershuis in hartje Emmen. De actie wordt gehouden van 16 tot en met 19 december, de dagen die eigenlijk bedoeld waren voor het Glazen Huis.

De organisatie laat zich in ieder geval niet ontmoedigen over deze coronadomper. “De ontvangstruimte toveren we om in een gezellige huiskamer en we trekken de luxaflex gewoon omhoog. Voelt het toch een beetje als het Glazen Huis.”