Burgermeester Koen Schuiling van Groningen en Renze Bergsma van Coevorden en de plaatsvervangende commandant Landstrijdkrachten generaal- majoor Rob Jeulink van de Koninklijke Landmacht hebben hun handtekening gezet onder een intentieverklaring. Een handtekening die staat voor een bijzondere samenwerking.
Coevorden in culturele gemeente van Drenthe tot eind 2022. Volgend jaar vieren Groningen en Coevorden 350 jaar ontzet. Het is dan 350 jaar geleden dat Bommen Berend: Bernhard van Galen, bisschop van Munster, verdreven werd.
Voorstelling
De Koninklijke Landmacht stelt haar paradepaardje de Koninklijke Militaire Kapel 'Johan Willem Friso' beschikbaar voor muzikale invulling van het project Bommen Berend. Een project dat in Groningen en Coevorden zal plaatsvinden. Eind november wordt er meer bekend over de invulling van deze voorstelling.
Groningen en Coevorden
350 jaar ontzet in Groningen én in Coevorden! Beide steden waren in 1672 bezet door Bommen Berend. Mede dankzij de dappere Coevordenaar Mijndert van der Theijnen, die in Groningen zijn plannen presenteerde, werd Coevorden bevrijd. Een prachtig verhaal waar meer over te vinden is via Cultureel Coevorden.
Koninklijke landmacht
De Koninklijke Landmacht ziet met dit project een kans om een breed publiek informeren over de positie en ontwikkelingen van de landmacht. De inzet voor onze vrijheid krijgt met dit project expliciet een podium. Dit sluit aan bij de doelstelling van de KL om op te treden als maatschappelijk partner.
Verbonden in Verhalen
Coevorden is Culturele gemeente van Drenthe. Met de vier pijlers Verbinden, Verhalen, Vieren en Versterken werken we aan een gevarieerd cultureel aanbod en een goede basis voor een culturele toekomst in de gemeente. Samen met culturele organisaties en inwoners ontstaan prachtige plannen!
Foto's: ZO!34/Jan Geerlinks