Huisvesting voor Emmer bieb en Kunstbeweging: ‘Verdient Emmen ook geen Forum?’

De bibliotheek bevindt zich aan het Noorderplein. Foto: Erwin Kikkers

ChristenUnie, GroenLinks en D66 willen dat de plannen voor een nieuw onderkomen voor de Emmer bibliotheek worden afgestoft. Het jasje van de bieb aan het Noorderplein begint te knellen en een groter onderkomen is noodzakelijk.

Die plannen zijn niet nieuw, maar werden vanwege bezuinigingen tijdelijk geparkeerd. Nu het huishoudboekje van de gemeente Emmen er iets rooskleuriger voorstaat, mag het gaspedaal weer worden ingedrukt, vinden de fracties.

Lees ook: Jasje van bibliotheek Emmen begint te knellen: 'Behoefte aan meer vierkante meters'

Volgens Henk Huttinga (CU) wordt het echt tijd. “Herhuisvesting is toch echt wel een keer aan de orde.” Meest ideale scenario is volgens hem de bouw van een nieuw Kunst- en Cultuurhuis in het Rensenpark. “Daar zouden we zoveel goede zaken mee dienen. Het is momenteel nog relatief goedkoop aan geld daartoe te komen.” Als de stijgende lijn doorzet wat betreft de financiën, mag daar best een onderzoek aan gewaagd worden vindt hij.

Forum

Ook GroenLinks en D66 spoorden het college hierin aan, alhoewel die laatste partij nog een stapje verder ging. “Wij dagen het college uit om te durven”, aldus Carmen Hoogeveen (D66). “Verdient Emmen ook geen Forum?”

Bernadette van der Woude (GL) denkt aan een plek in het centrum en wijst daarvoor naar het Mondriaanplein.