Sinterklaasintochten Emmen gaan door

De Sinterklaasintocht Emmen in 2019. Foto: ZO!34/Wiebe Veenstra

De sinterklaasintochten in de gemeente Emmen gaan door. Dat is de uitkomst van het overleg dat burgemeester Eric van Oosterhout samen met de sinterklaascomités in de gemeente heeft gehad.

Bij de intochten wordt rekening gehouden met de coronamaatregelen die nog gelden. "Momenteel is het zo dat je, wanneer je een podium en oploop hebt, met coronatoegangsbewijzen moet werken. Dat zien de comités niet zitten", zegt de gemeente Emmen. Daarom kwamen de comités kwamen zelf met verschillende scenario's die passen bij een vergunning voor een doorstroomevenement. "Zo kwam het comité uit Nieuw-Amsterdam/Veenoord met het idee om Sinterklaas door de Vaart te laten varen, het idee van een drive-in passeerde de revue en in Emmen bleken er zelfs drie scenario's klaar te liggen", aldus de gemeente.

Burgemeester Eric van Oosterhout geeft de comités een compliment: "In deze tijd is het niet eenvoudig om een intocht te organiseren. Ze zijn heel creatief aan het nadenken om de Sint een warm welkom te bieden in onze gemeente. We hebben allemaal hetzelfde doel: een fantastisch kinderfeest organiseren."

De intochten vinden plaats op zaterdag 13 of zondag 14 november. Naast de intochten zal er in Emmen ook weer een Sinterklaashuis zijn.