War Child Kidsclubdag in Wildlands groot succes

EMMEN - Zaterdagochtend heeft de Emmer burgemeester Eric van Oosterhout samen met War Child-kidsclublid Livia (8) van de Vondelschool in Bussum een cheque ter waarde van 4435,67 euro aan War Child overhandigd.

Deze overhandiging vond plaats tijdens de tweede editie van War Child’s Kidsclubdag in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen. De bekende YouTubers Quinty (Quinsding) en Niels (Gierige Gasten) namen de cheque namens War Child in ontvangst. Na de feestelijke opening gaven de zusjes Sarah & Julia, bekend van het Junior Songfestival, een optreden.

Naast de aanwezigheid van deze bekende gasten was er nog veel meer te beleven in het park. Zo hadden de kidsclubleden indrukwekkende skypegesprekken met hun Palestijnse leeftijdsgenoten die deelnemen aan War Child’s programma in Oost-Jerusalem. Daarnaast deden alle kidsclubleden mee aan typische War Child activiteiten en maakten zij een levensgroot peace-teken.

De War Child Kidsclub telt momenteel 350 enthousiaste leden van 8 tot 12 jaar. Binnen de Kidsclub doen kinderen van alles, zoals het opzetten van gezamenlijke acties met leeftijdsgenootjes om een verschil te kunnen maken in het leven van oorlogskinderen over de hele wereld. Met de opbrengsten biedt War Child hulp aan kinderen in de vijftien landen waar zij werkt.

Foto's: War Child