Eerste nederlaag FC Emmen

VOETBAL - FC Emmen is tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. Uit tegen Jong AZ werd met 2-1 verloren.

Emmen begon niet goed, want in de eerste minuut maakte Debney Dos Santos de 1-0. Ook daarna waren de beste kansen voor AZ. Vlak voor de rust had Emmen een aantal kansen op de gelijkmaker.

Michael Chacon had moeten scoren, maar doelman Nick Olij tikte de bal uit de hoek.

Ook in de eerste minuten van de tweede helft waren de beste kansen voor AZ. Op het moment dat er bij Emmen een dubbele wissel klaarstond scoorde Jamie Jacobs in de 57e minuut de 2-0.

Met Anco Jansen en Mario Bilate voor Michael Chacon en Omran Haydary en later nog Michiel Hemmen voor Youri Loen probeerde Emmen het tij te keren.

In de slotfase kwamen er wel kansen. Alexander Bannink scoorde wel, maar stond buitenspel. Michiel Hemmen maakte in de extra tijd nog de 2-1 en Jeroen Veldmate mocht nog een vrije trap nemen net buiten de zestien, maar hij raakte de bal niet goed zodat het bij 2-1 bleef.

Vrijdag 27 oktober speelt FC Emmen thuis tegen FC Oss.

Foto's: Gerrit Rijkens