Bijzondere Eredivisie van start voor FC Emmen G-voetbal

FC Emmen G-voetbalteam. Foto: Erik Spiekman

Zondag 26 september was het zo ver voor de spelers van het G-voetbalteam van FC Emmen. Er werd afgetrapt voor de eerste voetbaldag is de Bijzondere Eredivisie.

Het G-voetbalteam van FC Emmen vertrok vroeg in de ochtend, in de spelersbus, richting Doetinchem. Drie wedstrijden stonden op het programma voor FC Emmen in De Vijverberg. Er werd gevoetbald tegen De Graafschap, VVV Venlo en SC Cambuur.

Het nieuwe seizoen werd afgetrapt tegen VVV-Venlo. Op het prachtige grasveld in stadion De Vijverberg ging het gelijk op tussen FC Emmen en VVV-Venlo. FC Emmen speelde een sterke wedstrijd en dat werd beloond. Uiteindelijk won FC Emmen met 3-2 en zo stapten zij als winnaar van het veld. Na een korte rustpauze stond alweer de tweede wedstrijd op het programma, ditmaal tegen De Graafschap. Al snel werd duidelijk dat FC Emmen de bovenliggende partij was. FC Emmen was fysiek sterker en zo kwam er een grote overwinning op het scorebord te staan: 5-0!

De laatste wedstrijd werd gespeeld tegen SC Cambuur. Wederom kwam FC Emmen sterk voor de dag. Met goed voetbal was het bij de rust al 3-1 in het voordeel van de Emmenaren. Ook in de tweede helft bleef FC Emmen goed voetballen en werd de score zelfs verder uitgebreid naar een 6-1 overwinning. Al met al een fantastische dag met drie overwinningen en dus negen punten uit drie wedstrijden.

Een prachtige dag voor de spelers van het FC Emmen G-voetbalteam. Drie wedstrijden die allemaal winnend afgesloten werden. Het plezier spatte er vanaf tijdens deze eerste speelronde in de Bijzondere Eredivisie. De volgende speelronde is op 31 oktober in Deventer. Dan gaat FC Emmen op bezoek bij Go Ahead Eagles.

Foto's: Erik Spiekman