Beach Handball kampioen HVC gaat Europese strijd aan

De spelers van HVC eerder dit jaar na de winst op het Nederlands Kampioenschap. Foto: Marchel Frome

Door de winst in het Nederlands Kampioenschap Beach Handball, trekt de herenploeg van HVC uit Barger-Compascuum binnenkort naar Sicilië. Daar gaat de ploeg de strijd aan met de top van Europa in de Champions Cup.

Die bekerstrijd barst los tussen 7 en 10 oktober. HVC speelt dan in Palermo met vijftien andere landskampioenen om het clubkampioenschap van Europa. Voorzitter René Hof is apetrots op de kampioenen en de deelname van HVC aan de Champions Cup: “Een unieke kans de club op internationaal niveau te laten zien. Barger-Compascuum tegen Zagreb, dat gaan we misschien nooit meer meemaken.”

De reis naar Italië begint begin oktober. HVC neemt onder andere Marko Heijnen, oud-eredivisiespeler Yannick Meijeringh en international uit eigen dorp Stijn Steenhuis mee in de ploeg. Steenhuis deed in juli met het Nederlandse team nog mee aan het EK Beach Handball in het Bulgaarse Varna. De ploeg wordt gecoacht worden door Annelies Smeets. De recentelijk ontslagen hoofdcoach van eredivisionist E&O, stond tijdens het gouden NK in Blaricum ook voor de groep.

Op 22 augustus werd HVC, in de zaal uitkomend in de landelijke tweede divisie, voor het eerst in de clubhistorie de allerbeste op het zand. In Blaricum versloegen de oranjehemden onder meer het Rotterdamse Feyenoord en finalist Handbal Twente.