Glazen Huis Emmen van 14 t/m 17 december

Afgelopen donderdag is op spectaculaire wijze aangekondigd dat het Glazen Huis Emmen dit jaar van 14 t/m 17 december op de stadsvloer van Emmen staat. Streekomroep ZO!34 (voorheen: RTV Emmen) organiseert het Glazen Huis Emmen voor het zesde jaar op rij, dit jaar voor de tweede keer in samenwerking met het Drenthe College. Zoals ieder jaar gaat de gehele opbrengst van het Glazen Huis Emmen naar 3FM Serious Request en daarmee het Rode Kruis.

Donderdag tourden ZO!34 en het Drenthe College met een versierde wagen naar verschillende scholen in Emmen en Coevorden om aandacht te vragen voor de 2017-editie van het Glazen Huis Emmen. Daarnaast werd onthuld dat de streekomroep en de school met een openingsstunt van het Glazen Huis Emmen op 14 december in het Guinness Book of World Records wil komen: het is de bedoeling dat meer dan 650 mensen het record van ‘largest game of balloon tag’ gaan verbreken, door ballonnen aan de benen van de deelnemers kapot te trappen tot er één laatste deelnemer overblijft.

Van 14 t/m 17 december maakt ZO!34 met hulp van de studenten van het Drenthe College 24 uur per dag radio en televisie en daarnaast is er heel veel spektakel in en rondom het Glazen Huis Emmen. Iedereen die het leuk vindt kan komen kijken, iets eten en drinken op het plein en een plaat aanvragen bij de radio-DJ. Alles om maar zoveel mogelijk geld op te halen voor 3FM Serious Request.

Het doel van 3FM Serious Request is dit jaar het herenigen van ouders en kinderen in conflictgebieden. Wereldwijd zijn meer dan vier miljoen familieleden elkaar kwijt door een ramp of conflict. In landen als Nigeria en de Democratische Republiek Congo, maar ook na natuurrampen, zoals in Nepal, leven miljoenen kinderen noodgedwongen gescheiden van hun ouders, broers of zussen. Met de opbrengst van 3FM Serious Request sporen Rode Kruis-hulpverleners vermiste kinderen op, herstellen ze het contact met hun familie en brengen ze hen weer thuis.