Opening atletiekveld AVC De Veste met Olympiër Pieter Braun

Sportdag met Pieter Braun bij AVC De Veste. Foto: AVC De Veste

Met een behendige worp van een speer, dwars door een doek 50 meter verderop, opende Olympiër Pieter Braun officieel het nieuwe atletiekveld van atletiekvereniging AVC De Veste. AVC De Veste is sinds 2020 de nieuwe atletiekvereniging voor jeugd in Coevorden. Wegens corona werd eerder een feestelijke opening afgelast.

“Gelukkig valt de start van het nieuwe atletiekseizoen samen het feit dat Coevorden één van de hoofdsteden is van de Nationale Sportweek dit jaar. En toevallig nemen we ook nog eens ons nieuwe atletiekveld in gebruik. Dus nu hebben we eindelijk de officiële opening waar we van droomden”, vertelt voorzitter Sebastiaan Pol.

Sportdag

Na mooie woorden van wethouder Joop Brink en enkele formaliteiten begon het sportieve gedeelte van de avond. De kinderen trainden met Pieter Braun. Braun is Nederlands en Europees kampioen atletiek meerkamp en deed mee aan de Olympische spelen in Rio.

“We zouden Pieter hier wel elke dag willen hebben. Het is zo inspirerend om hem aan het werk te zien met de kids. Pieter nam echt de tijd om alle vragen van de kids te beantwoorden. Ik heb de kinderen nog nooit zo aandachtig zien opletten”, vertelt Pol aan ZO!34 tijdens het radioprogramma van Kevin.

Atletiekwedstrijden

De komende tijd zal er flink getraind worden op de vereniging. Pol: "Als de maatregelen het dan toelaten kunnen we later in het seizoen richting Emmen en Hoogeveen voor atletiekwedstrijden. Wij zijn er klaar voor.”