Voorlopig geen zebrapad of stoplichten bij Heidehiem

Een zebrapad klinkt sympathiek, maar gaat er voorlopig niet komen, aldus Van der Weide. Foto: Pixabay

Bewoners van zorgcentrum De Heidehiem in Emmen hoeven voorlopig niet te rekenen op een zebrapad of stoplichten voor de deur. Fractielid Johan Grethe van Vitaal Emmen gooide een balletje hierover maandagavond op. Wethouder Rene van der Weide had echter praktische en financiele bezwaren.

Oversteken naar onder meer begraafplaats De Wolfsbergen is een crime voor de bewoners van het zorgcomplex, stelt Grethe. “Op zowel het fietspad en de autoweg (Weerdingerstraat) wordt er te hard gereden. Is daar geen 30 kilometerzone of een zebrapad met stoplichten mogelijk.”

Van der Weide meldde dat de situatie bekend is bij het college. “Maar de situatie daar verbeteren ligt ingewikkeld. Het betreft een doorgaande route. Om er zomaar stoplichten te plaatsen gaat ver”, aldus Van der Weide.

Bovendien is het de vraag hoeveel mensen gebruik gaan maken van de oversteekplaats, aldus de wethouder. “Een zebrapad klinkt sympathiek, maar hoeft niet te leiden tot meer verkeersveiligheid.” Financieel ligt het ook alstig aangezien de gemeente zijn pijlen ook op andere verkeerspunten heeft gericht. “Voorlopig komt dit niet op de agenda.”