Lieve Isabel: Trots

Elke woensdagavond om 21.40 uur heeft Gert-Jan in het programma De Avond Van de column Lieve Isabel. Deze wordt iedere week geschreven en voorgelezen door zijn moeder, die schrijft onder de naam Mamalie.

Lieve Isabel

Net sinds vannacht en vanmorgen beginnen de Nederlanders prijzen te vergaren op de Olympische Spelen. En hoe! In een paar uur waren er 8 medailles voor het Nederlandse team! Nog nooit eerder vertoond!

Het dagrecord van medailles stond op 7 en dat was 11 augustus 1928.
Bijna 100 jaar geleden. Op de Spelen destijds in Amsterdam!

Het zijn de roeiers met 3 medailles, in de verschillende klasses en bij zowel de mannen als de vrouwen. Judoka Sanne van Dijke, Tom Dumoulin pakte zilver na een aantal maanden comeback op de fiets en Annemiek van Vleuten, die eerder deze Spelen al dacht dat ze eerste was en dolenthousiast finishte, kreeg te horen dat de Oostenrijkse Anna Kiesenhofer al binnen was. Tweede, ook mooi, maar als je denkt Olympisch goud in handen te hebben is dat natuurlijk een flinke teleurstelling.

Maar Annemiek liet het er niet bij zitten, herstelde zich van de tegenslag en won vandaag glansrijk het felbegeerde goud! Anna van der Breggen fietste zich naar het brons.

Wat een overwinningsdag. Wat een doorzettingsvermogen hebben de sporters laten zien.

Het was tot dusver een beetje huilen met de pet op. Voor de Nederlanders althans.

De Spelen zijn ook zo anders. Geen publiek, geen steun van meereizende familieleden. Sober, ook in de hotels en verblijven, veel quarantaine en positief getesten. Ook binnen het Nederlandse team. Dat is heel erg incasseren, op z'n zachtst gezegd.
Je traint jarenlang voor de Spelen en wordt door een positieve test uitgeschakeld.

Maar vandaag gloreerden onze sporters. Doorzetten, ook al zit het tegen. Dat is ook een kwaliteit van topsporters.

Je doel niet halen en je toch niet uit het veld laten slaan.

Annemiek, je bent de beste! En vandaag was je de allerbeste!

Chapeau Annemiek en chapeau alle andere winnaars en sporters!
Nederland is trots op jullie!

De groeten.