Twee Fransmannen versterken selectie van FC Emmen

Arnaud Luzayadio en Azzeddine Toufiqui tekenen na twee weken op proef een contract. Foto: FC Emmen

FC Emmen versterkt zich met twee Fransmannen. Arnaud Luzayadio en Azzeddine Toufiqui liepen al twee weken op proef bij de Drentse club en vielen daar in positieve zin op.

Beide spelers tekenen een contract voor één seizoen met een optie voor een tweede seizoen. Luzayadio en Toufiqui zijn beide 22 jaar en doorliepen ook allebei de jeugdopleiding van Paris Saint-Germain. Ze speelden daar voornamelijk in het tweede elftal. Tot een debuut bij het eerste van ‘Les Rouge et Bleu’ kwamen ze niet.

Luzayadio maakte in 2019 de overstap naar US Orléans, waar hij alsnog debuteerde in het betaalde voetbal. Ook Toufiqui verliet in 2019 de jeugd van PSG. Hij vertrok toen naar Caen, waar hij zijn debuut in het betaalde voetbal maakte in de Ligue 2.

Technisch manager Michel Jansen zegt dat de spelers hun contract verdiend hebben na een goed optreden in de eerste oefenwedstrijden. “Arnaud en Azzeddine hebben een prima indruk achtergelaten, zowel op trainingen als tegen Jong Ajax en Heracles Almelo. Arnaud is een rechtsback die zowel aanvallend als verdedigend zijn mannetje staat. Azzeddine is een balvaardige linkspoot die bij onze manier van spelen op tien én op de vleugel kan spelen. We zijn erg blij dat deze Fransmannen komend seizoen ons rood-wit zullen dragen", aldus Jansen.