Naamloos: Provincie zoekt naam voor nieuwe fly-over bij Emmen-West

De fly-over bij Emmen-West is zo goed als af en de provincie zoekt een naam. Foto: ZO!34/Romano Neef

De provincie Drenthe roept inwoners op om mee te denken over een naam voor de nieuwe fly-over van de N34 bij Emmen-West. Het nieuwe deel van de weg, die ‘vliegt’ over het andere deel van de weg, is bijna klaar.

De verbouwing van de N34 bij Emmen-West is al een tijdje bezig. De nieuwe fly-over zorgt ervoor dat het verkeer makkelijker en sneller doorstroomt richting de Emmense rondweg. Het knooppunt Emmen-West kent straks drie verdiepingen: begane grond met de lokale wegen, eerste verdieping met de N34 en met de fly-over een tweede verdieping.

Deze week werd het laatste beton gestort voor de fly-over. Het nu gestorte beton gaat gedurende de bouwvak uitharden. De fly-over van honderd meter ligt op een hoogte van twaalf meter en steunt op drie pijlers en twee landhoofden. Het is een bijzonder bouwwerk met een unieke vorm. Door haar slanke en ronde vormen wordt het gezien als een visitekaartje voor de gemeente Emmen en de Provincie Drenthe.

De provincie is nu dus op zoek naar een naam voor dit visitekaartje. Inwoners kunnen hun suggesties tot 10 augustus inzenden via de website van de provincie. De winnaar ontvangt een diner voor vier personen.

Eind 2021 is het knooppunt Emmen-West gereed en zal de gekozen naam zichtbaar zijn op de nieuwe fly-over.