Coevorder theater trekt deze zomer door de gemeente

Theater Hofpoort trekt de gemeente in. Foto: RTV Drenthe / Dylan de Lange

Net als vorig jaar, organiseert Theater Hofpoort weer een zomerprogramma in de buitenlucht. Dit onder de noemer: ‘Theater Hofpoort komt naar je toe deze zomer’.

“Normaal ga je naar het theater, maar in de zomer doen we het andersom en trekken we door de gemeente heen. Dat deden we vorig jaar ook al, noodgedwongen in verband met corona”, legt Saskia Kluwen van het theater uit in het ZO!34 radioprogramma ‘De Avond Van’. “Toen organiseerden we trappen en grappen door de hele gemeente heen. Nu gaan we dat weer doen!”

Eigenlijk zijn de theaters in de zomer gesloten en is er een soort zomerstop, maar Hofpoort gaat gewoon door. “We trekken ons eigenlijk niets aan van de traditionele zomerstop. We vonden het vorige zomer zo leuk om toch in de zomer iets te doen, dat we dat dit jaar weer gaan doen”, aldus Kluwen. Zij ziet sowieso wel een verschuiving ontstaan in theaterland: “Het zou zomaar kunnen dat in de toekomst alle theaters in Nederland in de zomer gewoon doorplannen.”

Voor deze zomer staan er bij Hofpoort drie stukken op het programma, welke allemaal buiten worden georganiseerd. Vrijdag begint Hofpoort in Aalden op het terras van Grand Café LiBo. “Daar kunnen we de afstand bewaren. Daarnaast hopen we natuurlijk dat de weergoden ons goed gezind zijn”, vertelt Kluwen. “In combinatie met een barbecue houden we dan een comedy avond.

De andere voorstellingen zijn in augustus in Dalen en in september in Gees. Het kopen van kaarten kan via de website van het theater.

ZO!34-presentator Kylian van Luijt sprak uitgebreid met Saskia Kluwen over het ‘on tour’ gaan van Hofpoort