FC Emmen toont tegen Rot Weiss Essen twee gezichten en wint weer

FC Emmen Rot Weiss Essen. Foto: ZO!34/Gerrit Rijkens

VOETBAL - FC Emmen heeft ook de derde oefenwedstrijd van het seizoen in winst kunnen omzetten. In Herzlake won de ploeg Dick Lukkien met 3-0. Het was een wedstrijd met twee gezichten, waar Emmen zich met name in de tweede helft van haar beste kant liet zien.

FC Emmen begon tegen Rot Weiss Essen in een opstelling die op vier plekken gewijzigd was ten opzichte van de wedstrijd tegen Jong Ajax op zaterdagmiddag. Emmen begon met Brouwer, Carty, Hardeveld, Miguel, Essers, Bijl, Bijleveld, Scholte, Van Ooijen, Caciano en Hilterman. Veldmate, Bernadou en de proefspelers Apau en Toufiqui ontbraken ten opzichte basis van zaterdag.

FC Emmen had het lastig in de eerste helft. Creëerde geen enkele kans en had geluk dat de Duitsers de kansen niet benutten. Essen speelde fel en won de meeste duels. Een paar keer moest Brouwer handelend optreden en had ook een paar keer geluk. Met name Simon Engelmann was een paar keer dicht bij de openingstreffer. Emmen mocht niet klagen met een 0-0 ruststand.

Met Mendes voor Caciano begon Emmen veel beter aan de tweede helft. De ploeg kwam direct in de zestien van de Duitsers en was direct gevaarlijk. In de 51ste minuut mocht Peter van Ooijen een vrije trap nemen van ruim twintig meter. De nieuweling krulde de bal prachtig in de verre hoek (0-1).

Na een uur spelen maakte Lorenzo Burnet zijn rentree in het shirt van FC Emmen. Hij verving Luciano Carty. Ook Clint Essers verliet het veld, voor hem kwam Oussama El Azzouzi in de ploeg. Een kwartier voor tijd maakten ook La Torre, Hofrogge en Mansaray hun opwachting.

Tien minuten voor tijd scoorde Burnet de op 0-2. De linksback reageerde attent op de rebound van doelman Davari. Elijah Mansaray bepaalde, met nog vijf minuten te spelen, de eindstand op 0-3 en herstelde FC Emmen zich uitstekend van de matige eerste 45 minuten.

Door: René Posthuma

Dit is een artikel van