Ellert en Brammert bezongen door Luna Hamelink

Het nieuwe album van Luna Hamelink. Foto: Luna Hamelink

Ellert en Brammert op akkoorden van Bob Dylan. Luna Hamelink, tweedejaars studente aan de Academie voor de Popcultuur in Leeuwarden, schreef een album vol met volksverhalen uit de drie Noordelijke provincies op akkoorden van bekende 'folk music' zangers.

Uit elke provincie heeft Luna drie volksverhalen gekozen die haar het meeste aanspreken. Uit provincie Drenthe zijn dat de ‘Witte Wieven’, ‘Ellert en Brammert’ en ‘Het Spinvrouwtje van Den Ekel’. Het nieuwe album van Luna Hamelink heet “De Reiziger en het Witte Wief”.

Meer aandacht voor volksverhalen

“Ik ben de afgelopen maanden bezig geweest met het maken en produceren van een album over Noord Nederlandse volksverhalen met als basis akkoorden van oude 'folk muziek'' . Zo heb ik onder andere gekozen voor muziek van Woody Guthrie en Bob Dylan. De reden dat ik oude volksverhalen wilde bezingen, is omdat ik altijd al een voorliefde heb gehad voor cultuur en verhalen. Ik zou het enorm zonde vinden als deze verhalen in de vergetelheid zouden verdwijnen. Door ze in een nieuw jasje te steken hoop ik dat ze weer wat meer aandacht krijgen”, vertelt Luna.

Via deze link kunt u het titelnummer 'De Reiziger en het Witte Wief' beluisteren.