Lieve Isabel: Afschuwelijk

Elke woensdagavond om 21.40 uur heeft Gert-Jan in het programma De Avond Van de column Lieve Isabel. Deze wordt iedere week geschreven en voorgelezen door zijn moeder, die schrijft onder de naam Mamalie.

Lieve Isabel

Tja, waar zal ik het vanavond anders over hebben dan over Peter R. de Vries?
Over die vreselijke aanslag op hem gisteren in Amsterdam. Niet op klaarlichte dag maar op een klaarlichte zomeravond.

Afschuwelijk.

Er loopt iemand met een dodelijk wapen op zak. Met het plan daarmee Peter te doden. Hij wacht gewoon geduldig op zijn prooi. Al weken voorbereid. Het scenario van alle kanten belicht en doorgesproken met anderen die hem daartoe de opdracht gaven ... en wat geld. Juist dat aanlokkelijke geld doet deze toekomstige moordenaar besluiten dit vuile werk wel eventjes op te knappen.

Vanavond zal het gebeuren. Niet alleen de dader die daar - enigszins nerveus (ga ik van uit) - rondloopt, maar ook zijn opdrachtgever of gevers weten van deze missie. Peter weet van niks. Nou ja, hij weet wel terdege dat hij op een dodenlijst staat. Zijn bezigheden zijn een gruwel in de ogen van criminelen. Toch wil Peter geen leven met beveiligers om zich heen. Liever rechtop sterven dan op mijn knieen leven, zei hij.

Na de uitzending van Peter bij RTL Boulevard, waar hij regelmatig aanschuift om zijn expertise aangaande de misdaad te geven, komt hij op weg naar zijn auto zijn belager tegen. Die schiet hem ijskoud van zeer dichtbij door zijn hoofd en zijn borst.

Vreselijk. In en intriest.
De uitvoerder van deze laffe moordaanslag is gelukkig opgepakt.
Hulde deze keer voor de politie!
Ik schrijf dit alles in de tegenwoordige tijd. Want Peter leeft nog. En ik hoop van ganser harte dat hij het redt. Niet alleen zijn leven. Maar ook zijn doel in het leven: Boeven vangen.
Diverse zaken loste hij op, door er zich als een tijger in vast te bijten, om zijn uiteindelijke doel: het recht te laten zegevieren, te voltooien.
Er zijn niet zoveel Peters in deze wereld. Van die heldhaftige, dappere kerels die strijden voor recht.

Peter: blijf strijden, houd vol en vecht!

De groeten.