Bubble Tea. Onder jongeren zijn de frisse fruitdrankjes een behoorlijke hype aan het worden. Op TikTok pronken velen met hun zelfgemaakte brouwsels, die bestaan uit een mix van thee, melk, vruchtensiroop en tapiocaballetjes. Hans Engelsman uit Emmen is samen met zijn vrouw Sandra en dochter Louise de zaak Bubble Tea 4 You&Me in Groningen begonnen. En met succes.
Hans herinnert het zich nog goed. “Een aantal jaren geleden bezocht ik met mijn gezin een Vietnamees restaurant in Emmen. Mijn vrouw bestelde daar uit nieuwsgierigheid een Bubble Tea. Dit moest ik ook eens proeven.”
Smaakexplosie
Het daaropvolgende slokje zou de koers van zijn leven veranderen. Hij was op slag weg van het drankje. Volgens hem schuilt het geheim in de tapiocaballetjes met verschillende fruitsmaken. “Die zorgen voor een ware smaakexplosie in je mond.”
Engelsman kon in 2017 middels een goede regeling stoppen met zijn baan in de olie- en gasindustrie. “Je bent zo dol op dat drankje, waarom begin je geen zaak”, licht hij de stap toe. Zo gezegd, zo gedaan. “Het liefst wilde ik in mijn eigen woonplaats Emmen iets beginnen.”
IJskar
Ontmoedigd na meerdere onbeantwoorde telefoontjes en mailtjes van de gemeente Emmen, besloot hij het in Groningen te proberen. Met meer succes. “Ik ben in 2018 met een oude ijskar de straat opgegaan om te kijken of de Bubble Tea zou aanslaan.”
Vorig jaar opende de familie Engelsman een zaak aan de Oude Ebbingestraat met maar liefst 40 smaken in de aanbieding. “Het loopt als een tierelier. Er stonden wel rijen van 100 meter voor de kar. Het werd dus tijd voor de volgende stap”, lacht hij.
Deze kant van de wereld
De Emmenaar wil Bubble Tea niet afdoen als een trend. “Vanuit Taiwan waaide het drankje over naar landen zoals Amerika en Engeland. Daar is het al twintig jaar lang verkrijgbaar. Aan deze kant van de wereld ontdekken we het pas net.” Het drankje heeft een vlucht genomen dankzij de stijgende populariteit onder jongeren, verklaart hij.
Inmiddels overweegt Engelsman een tweede zaak te openen. “Emmen is en blijft ondanks alles voor mij de logische plek voor een tweede vestiging.”