Cavlan ruilt Emmen in voor Turks Badirmaspor

Foto: ZO!34/Gerrit Rijkens

VOETBAL - Caner Cavlan vertrekt bij FC Emmen. De linksback heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij het Turkse Bandirmaspor, dat daar uitkomt op het tweede niveau.

De 29-jarige Cavlan streek vorige zomer neer in Emmen na een mislukt jaar bij Austria Wien. Vóór dit Oostenrijkse avontuur speelde de geboren Doetinchemmer ook al in Drenthe. Hij kwam na de promotie in 2018 het team van trainer Dick Lukkien versterken en maakte in het debuutseizoen van Emmen in de eredivisie indruk door daarin vier keer te scoren en acht assists te leveren.

Eerder in Turkije

Begin deze maand leek FC Emmen nog goede kans te maken op de handtekening van de Nederlandse Turk, maar hij vertrekt nu transfervrij bij de degradant uit de eredivisie. Bandirmaspor werd afgelopen seizoen elfde op het tweede Turkse niveau.

Cavlan begon zijn loopbaan bij De Graafschap, waar hij in 2015 een transfer naar sc Heerenveen verdiende. Van 2016 tot 2018 speelde hij in Turkije voor Sanliurfaspor en Boluspor.

Veldmate

Meerdere spelers hebben na de degradatie van FC Emmen uit de eredivisie de club al verlaten, onder wie Kerim Frei en Michael de Leeuw. Daar tegenover staat deze week de terugkeer van Jeroen Veldmate. Hij komt over van Go Ahead Eagles.

Bron: RTV Drenthe