Vanaf het terras je studie kiezen: het kan bij NHL Stenden in Emmen

Het terras van NHL Stenden in Emmen (Rechten: RTV Drenthe / Vera Beuke)

In de zon met een koud drankje in je hand nog eens goed nadenken over je studiekeuze. Het kan op het speciaal ingerichte terras van de NHL Stenden in Emmen, waar aankomende studenten voor of na de rondleiding kunnen neerploffen.

"Het is heerlijk om weer studenten te mogen ontvangen", zegt Roy Rocks van NHL Stenden. "We hebben mooie dingen om te laten zien, maar dat gaat niet altijd via een beeldscherm."

Vragen stellen

Het terras helpt zowel aankomende als huidige studenten. De drankjes worden bereid en geserveerd door studenten van de hotelschool. "Studenten kunnen hier aan de slag en ontvangen de mensen. Daarnaast kunnen de aankomende studenten op het terras vragen stellen aan de studenten die er rondlopen", legt Rocks uit.

Eén van de aankomende studenten die een kijkje komt nemen is Lars Meier. Hij begint na de zomer aan de studie Biochemie. "Ik vond het fijn om de school nu echt te kunnen zien. Het bevalt goed."

En niet alleen de school, maar ook het terras valt in de smaak. "Het is zeker een leuk terras. Van mij mag het wel blijven staan hoor", zegt Meier. "Zeker wanneer ik hier kom studeren."

Dit is een artikel van