Emmense wijk Bargeres kleurt op

Emmen - Zaterdag 16 september werd het bewonersinitiatief ‘Gekleurd Emmen’ georganiseerd. ‘Gekleurd Emmen’ is een festival met als doel verbinding en gezelligheid. Het festival werd georganiseerd in het centrum van de Emmense wijk Bargeres.

Eten verbindt mensen
Doormiddel van cultureel eten wilden de initiatiefnemers, tevens ook bewoners van de Emmense wijk, mensen met elkaar verbinden. Op deze manier probeerden zij de bewoners van Emmen met verschillende culturen met elkaar in contact te brengen. Vrijwilligers met allen een andere achtergrond maakten gratis hapjes en drankjes voor de bezoekers.
‘Wat een geweldig initiatief’
Festival ‘Gekleurd Emmen’ werd geopend door wethouder Robert Kleine, net na een uur ’s middags. Hij noemde het festival onder andere een geweldig initiatief en heeft zelf ook allerlei hapjes en drankjes geproefd. Of eten de goede keus was, twijfelt Kleine niet aan: ‘Dat werkt heel goed, eten bindt’.
Organisatie
Het festival werd georganiseerd door een groep vrijwilligers waarvan een deel werkt met vluchtelingen. De vraag die bij hun luidde was dan ook hoe zij deze nieuwe bewoners in contact zouden kunnen brengen met de bewoners die Emmen al kende. ‘Gekleurd Emmen’ was daarop het antwoord.

Volgens de organisatoren is het doel van het festival bereikt. Dit sluit echter geen vervolg uit, bezoekers waren enthousiast en zouden het festival graag nog eens zien komen.

Tekst: Nadia Struik
Foto: Nadia Struik