Studenten Hotelmanagement helpen horecaondernemers met 'Onder de pannen'

Foto: NHL Stenden

Studenten Hotel Management Ad Emmen van NHL Stenden reikten vrijdag 30 april de eerste pan uit aan wethouder Guido Rink namens het project ‘Onder de pannen’. Dat is een creatief en gezamenlijk concept voor lokale horecaondernemers voor afhalen en thuisbezorgen. De studenten realiseerden het online bestelsysteem, de logistiek, reclame en creativiteit in de keuken. Daarbij zochten ze samenwerkingen met verschillende lokale partijen.

De meeste horecaondernemers bieden als gevolg van de horecasluiting een afhaal- of bezorgservice aan. Met het concept ‘Onder de pannen’ willen de studenten graag helpen om het lokaal bestellen en laten bezorgen leuker en makkelijker te maken. Het principe van ‘onder de pannen’ is namelijk heel simpel en ook nog eens duurzaam. Je neemt je eigen pan mee uit je keukenkast en vult deze pan met een eenpansgerecht bij jouw favoriete horecabedrijf voor maximaal 10,00 euro per persoon.

Lokaal samenwerken
Voor het idee moest nog best wat geregeld worden: een onlinesysteem om te bestellen en te betalen, logistiek, creativiteit in de keuken en reclame maken. Het liefst duurzaam. De studenten zochten daarom samenwerking met een aantal lokale partijen. Jan van Peer (Koken en Tafelen) stelt een aantal pannen beschikbaar. No Limit Events (Hello Festival) helpt bij de logistiek en EventTree zorgt voor de bestel- en afrekenmodule.

Niet meer koken voor de prullenbak
De studenten van Hotel Management School Ad in Emmen koken niet langer meer voor de prullenbak: 'We kunnen nu koken en leren in de keuken van Stones zonder dat wij gerechten weggooien, want die zijn nu bestemd voor de pannen.' Dit is volgens de school een proces waarbij studenten duurzaam leren, de horeca een boost krijgt en inwoners van Emmen een gezonde maaltijd op tafel krijgen.

Doneer een pan
Studenten willen niet alleen de horeca helpen, maar ook de mogelijkheid bieden om een warm en liefdevol gebaar te maken naar de medemens. 'We kennen allemaal wel iemand die liever de supermarkt vermijdt of een steuntje in de rug verdient.' Daardoor kwamen de studenten met hun eigen ‘Onder de pannen’ die je kunt doneren. Je bestelt bij een restaurant en haalt de pan met inhoud op. Zo kun je iemand met de donatie-pan een hart onder de riem steken.