Streep door C’est la Vie: festival slaat jaartje over

Het festival in 2019: het Bencha Theater beklimt de Grote Kerk. Foto: Martijn Klungel

Geen kleurrijk straattheater in combinatie met gezellige muziek dit jaar op de Emmer stadsvloer. Het C’est la Vie Festival slaat vanwege corona een jaartje over. Aanvankelijk mikte organisator Leonie Pluyter nog op 18 juli. Het evenement schuift nu op naar 24 juli in 2022.

Een evenement, dat gemiddeld 30.000 mensen aantrekt, valt moeilijk beheersbaar te maken”, licht Pluyter de gemaakte keuze toe. “Ik heb het er uitgebreid met de gemeente over gehad. Ook zij zien geen mogelijkheid.” Ze schat ook in dat door de huidige omstandigheden de kans op een vergunning zo goed als nihil is.

“Uiteraard heb ik ook nog ruggespraak met de plaatselijke horeca (verzorgt het avondprogramma) gehad. Als zij een kans zagen, wou ik geen spelbreker zijn. Uiteindelijk leek het ons beter van niet.”

Tot slot onderzocht Pluyter de mogelijkheid van een kleinere versie, maar daar kwam ze snel op terug. “Ik vrees voor een slap aftreksel van het festival. Dus dat gaan we ook niet doen.”

Pluyter organiseert ook Het Barrel Food Truck Fest en MM Culinair. Voor beide evenementen, die op een latere datum plaatsvinden, bekijkt de organisator nog de mogelijkheden.