Dodenherdenking Emmen op ZO!34

Het overheidsbeleid is ook dit jaar dat er geen openbare dodenherdenking op 4 mei zal plaatsvinden. Ook vorig jaar hebben de herdenkingen geen doorgang kunnen vinden. Het 4 Mei-comité Emmen organiseert dit jaar wel een dodenherdenking, maar niet in de Grote Kerk en rond het oorlogsmonument.

Dit jaar zijn de herdenkingsactiviteiten te zien op het televisiekanaal van ZO!34. Opnames vinden plaats tussen half en eind april op verscheidene plaatsen in Emmen. Bij de opnames is geen publiek aanwezig; de herdenking kan vanavond thuis via televisie worden gevolgd.

Programma

Het programma omvat een inleiding door de voorzitter van het 4 Mei-comité Emmen de heer P. van der Gaag, een declamatie door Dana Gelen van De Lisdodde en een toespraak van de burgemeester, de heer E. van Oosterhout. Dit geheel wordt muzikaal omlijst door Justin Ripassa met een muziekgroep.

Daarna volgt bij het monument op het Marktplein een declamatie door mevrouw F. van Wieren en het spelen van de Taptoe door de heer H. Westerhof. Na de twee minuten stilte spelen de heer Westerhof en mevrouw F. de Roo (beiden van Laus Deo) het Wilhemus en worden kransen gelegd namens de gemeente Emmen en het 4 Mei-comité Emmen.

Alle opnamen vonden op een eerder tijdstip plaats. Om 20.00 uur is er dus geen live herdenking bij het monument.

De uitzending vindt plaats tussen 19.15 en 20.15 uur op ZO!34 TV. Te zien via de aanbieders: Ziggo Kanaal 45 en KPN / XS4ALL / Telfort Kanaal 1384, voor andere aanbieders kijk hier.

Of via internet: op de website van ZO!34 via het luister- en kijkicoontje.