FC Emmen wint en behoudt hoop op handhaving

FC Emmen spelers vieren 1-3 van Paul Gladon (Rechten: ZO!34/Gerrit Rijkens)

FC Emmen heeft de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard, die zaterdagavond in Sittard gespeeld werd, gewonnen mer 3-1.

Onder slechte weersomstandigheden en een matig bespeelbaar veld trapten beide ploegen om 20.00 af voor de wedstrijd. Beide ploegen wisten in de beginfase niet in de wedstrijd te komen. Fortuna had in het eerste kwartier nog wel een goeie kans op de 1-0, maar het schot van Lisandro Semedo werd gestopt door doelman Michael Verrips. Scheidsrechter Joey Kooij, die na een tijd afwezigheid zijn eerste wedstrijd in de eredivisie floot, moest vaak het spel stoppen omdat er over en weer veel kleine overtredingen werden gemaakt. De eerste helft was weinig vermakelijk en vooral slordig van beide kanten. Tegen het rustsignaal kwam Emmen wel beter in het spel maar tot kansen kwam het niet. De spelers zochten de kleedkamer met een 0-0 ruststand op.

De tweede helft wilde Emmen verder gaan waar het gebleven was, beter in het spel komen. Na vijf minuten gespeeld te hebben in de tweede helft werkte Fortuna-verdediger Roel Janssen, in eigen strafschopgebied, Paul Gladon naar de grond waarna een strafschop volgde. Voor deze overtreding moest Janssen het veld verlaten. Sergio Peña wist de penalty te benutten waardoor Emmen in Sittard op voorsprong kwam. Fortuna wist, na de 0-1, flink beter in de wedstrijd te komen en richting het doel van Emmen te komen. Dit resulteerde dat in minuut 85 van de wedstrijd Dimitrios Emmanouilidis de gelijkmaker wist te maken. Hierdoor leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel, maar net voor het einde van de officiële speeltijd kreeg Emmen nogmaals een penalty. Glenn Bijl wist de penalty te verzilveren en maakte de 1-2. De extra tijd van de wedstrijd bedraagde maar liefst zeven minuten waardoor het nog spannend werd. Toch wist Emmen in de laatste minuut van de wedstrijd de 1-3 te scoren. Paul Gladon schoot zijn eerste goal binnen voor Emmen en bepaalde daarmee de eindstand.

Door de winst in Sittard is Emmen nog volop in de race voor lijfsbehoud in de eredivisie. VVV Venlo en Willem II staan inmiddels nog maar 1 punt voor op Emmen. Zondag 25 april neemt Emmen het in eigen huis op tegen Heracles Almelo.

Foto's: ZO!34/Gerrit Rijkens