Treant verwacht nieuwe hartafdeling in Emmen halverwege 2022 op te leveren

Het Scheper Ziekenhuis. Foto: Treant

Zorggroep Treant verwacht een nieuwe hartafdeling voor eerste harthulp en hartbewaking bij het Scheper ziekenhuis in Emmen halverwege volgend jaar op te leveren. Een vergunningsaanvraag voor de nieuwbouw ter grootte van 1000 vierkante meter is inmiddels de deur uit.

Het nieuwe deel komt pal naast de spoedeisende hulp en het vorig najaar opgeleverde hartinterventiecentrum te liggen. Patiënten die hartklachten of hartritmestoornissen ervaren kunnen er straks terecht, aldus woordvoerder Erwin Kikkers. “Als er vanuit de spoedeisende hulp een operatie noodzakelijk blijkt, kan er straks snel geschakeld worden”, legt hij de gekozen locatie uit.

Meer ruimte

De beide afdelingen bevinden zich nu nog elders in het ziekenhuis. De aanstaande verhuizing naar de nieuwbouwlocatie, stelt het ziekenhuis in staat om meer ruimte creëren voor andere poliklinische afdelingen. Welke dat aangaan, moet nog nader worden bekeken, aldus Kikkers.

Hartinterventiecentrum

In oktober nam Treant het hartinterventiecentrum bij het Scheper in gebruik. In dit centrum worden hartkatheterisatie- en dotterbehandelingen uitgevoerd. Ook worden daar inwendige defibrillatoren en pacemakers geplaatst. Het is de enige plek in de provincie waar patiënten terechtkunnen voor deze ingrepen.