Maud Wesseling winnaar van Kindermenu 2.0

Foto van winnares Maud Wesseling samen met wethouder Robert Kleine en chef kok Rob Pijpstra.

De kinderkookwedstrijd ‘Kindermenu 2.0’ is gewonnen door Maud Wesseling uit Weiteveen. Maud behaalde met haar ‘vrolijke risotto’ dit jaar de meeste punten. Dit jaar zijn in totaal veertien gezonde gerechten bedacht en bereid door kinderopvangorganisaties, basisscholen en kinderen die individueel deelnamen. De gerechten werden beoordeelde door chef kok Rob Pijpstra van Parc Sandur. Hij beoordeelde de gerechten schriftelijk op samenstelling, kleur, smaak, creativiteit en presentatie. Vanwege corona niet het niet mogelijk om live langs te komen en de gerechten te proeven.

“Ik ben blij met de inzendingen en enthousiaste deelname van basisscholen, kinderopvangorganisaties en kinderen aan de kookwedstrijd. Het is belangrijk dat kinderen weten wat gezonde streekproducten zijnen hoe je daar heerlijke gerechten mee kunt bereiden” aldus wethouder Robert Kleine. Afgelopen donderdag heeft chef kok Rob Pijpstra samen met de wethouder Maud in het zonnetje gezet op het schoolplein van de St Francisusschool in Weiteveen samen met de klas van Maud.

Prijzen

Het winnende recept van Maud komt op de kaart van restaurant Parc Sandur. Ook krijgt de volledige klas van Maud een kookworkshop aangeboden door chef kok Rob Pijpstra die plaats zal vinden in Parc Sandur. Alle overige winnende gerechten uit de twaalf Drentse gemeenten worden uiteindelijk gebundeld in een inspirerend kookboek.

Gezonder kindermenu

Het kindermenu in een restaurant bestaat meestal uit patat met een frikandel, kipnuggets of een pannenkoek, Maar dat kan toch ook gezonder?! Provincie Drenthe, Jong Leren Eten en Drenthe Gezond daagden basisscholen, kinderopvang én ouders uit om samen met de kinderen mee te doen aan de kookwedstrijd ‘Kindermenu 2.0’. Het doel van de wedstrijd is om een lekker, regionaal én gezond kindermenu op de kaart te krijgen bij Drentse restaurants.