Line up Locked & Live concerten bekend

WIES staat 18 maart in Hoogeveen

Dinsdag 16 maart start de tweede reeks Locked & Live concerten, rechtstreeks vanuit Het Podium in Hoogeveen. Vrijdag kondigde de organisatie de nieuwe line up aan. Hang Youth, Wies en RONDÉ en een Drenthe sprecial met T A M A R, Isa Zwart en Skroetblag. Locked & Live biedt met livestreamconcerten een platform aan de Nederlandse topacts van dit moment. Met de verkoop van livestreamtickets via een ‘pay as you like’ formule worden artiesten en crew financieel ondersteund. Op Eurosonic Noorderslag ontving Locked & Live de Omdenk-award voor 'beste muziekinitiatief ten tijde van de coronacrisis'. De verkoop van de livestreamtickets is al gestart.

16 maart: Hang Youth

Hang Youth is een Amsterdamse punkband die in 2020 twee albums uitbrachten: BOEL AAN DE HAND en ALLES MOET BETER. Met nummers als WAAROM IS ALLES ZO KK DUUR?, IK GEEF EEN NIER VOOR RUTTE IV en BELASTINGSDIENST kan het de band niet links genoeg. De band speelt aan de vooravond van de verkiezingen een Locked & Live show. Als het kapitalisme na de komende verkiezingen nog niet is gevallen, dan zal Hang Youth genoodzaakt zijn om nog een nieuw album uit te brengen.

18 maart: Wies

De indie-popband Wies staat op 18 maart in Hoogeveen. De band bestaat uit drie bandleden die elkaar kennen van het conservatorium van Amsterdam. Jeanne, Jasper en Tobias zijn in de zomer van 2018 gestart met Wies en speelden al in zalen als Melkweg, Paradiso en TivoliVredenburg. Ook hebben ze als 3FM Talent een mega hit gescoord met het nummer Soms is het te laat. In de 3voor12 Song van het jaar 2019 kwamen ze op plaats 21 van de lijst. Wies werd tot 3voor12 en OOR-talent uitgeroepen tijdens de Popronde en trad in het voorprogramma op van Roxeanne Hazes. Begin januari 2021 bracht Wies een nostalgische ode aan de barman, met de gelijknamige single Barman. Hoewel frontvrouwe Jeanne het nummer al in 2018 schreef, heeft het tijdens de coronacrisis een extra lading gekregen.

19 maart: Drenthe special met T A M A R, Isa Zwart en Skroetblag

De drie opkomende artiesten uit Drenthe zijn geselecteerd door Punpunt Drenthe om op te treden op het online Locked & Live podium.

T A M A R vertelt buitengewone verhalen over het alledaagse in haar poëtische popliedjes. Melodieus, persoonlijk, met ruimte genoeg op de stippellijntjes. Na de release van de single Nooit te weinig tijd voor een liedje, schreef ze vanaf 2015 alleen nog Nederlandstalige liedjes. Haar deelname aan het Drentsch Peil XL ontwikkelingstraject in 2020, leverde haar een plekje op in de Hit The North selectie van Eurosonic Noorderslag. Op dit moment werkt T A M A R aan een nieuwe EP, die in 2021 verschijnt.

Ook de Emmense singer-songwriter Isa Zwart staat weer op het podium. Haar persoonlijke liedjes gaan over de grote en kleine dingen van het leven. Vanwege corona moest ze noodgedwongen een pauze nemen wat haar veel nieuwe inzichten gaf. Isa Zwart schrijft muziek in de taal die het meest bij haarzelf ligt. Haar kwetsbare Nederlandse teksten combineert ze met elektronische drums, een diepe synth bas en haar vertrouwde, akoestische gitaar. Het resultaat is een intieme, mysterieuze beleving.

De Drentse punkrockband Skroetblagzijn niet bang im de geluidsbarrière én normen te doorbreken. Skroetblag is Drents voor ‘opschepper’ of ‘pocherd’. De mannen van Skroetbalg bezingen in het Drents-Nedersaksisch zaken die het leven de moeite waard maken: bier, auto's, vechten, andermans moeder. En natuurlijk hun geliefde provincie. In 2021 staat de eerste demo van Skroetbalg gepland, in het voorjaar volgt een single. Zodra de wereld weer een beetje normaal gaat doen willen ze spelen. Hard en vaak.

20 maart: RONDÉ

De vierkoppige Nederlandse indiepopband RONDÉ, bestaande uit Rikki Borgelt, Armel Paap, Sharon Zarr en Cas Oomen brak in 2014 door. RONDÉ trad al op verschillende festivals op zoals Lowlands, Concert at the Sea en Appelpop. Ze zijn niet meer weg te denken uit het Nederlandse muzieklandschap. RONDÉ bracht eind 2020 de verrassende popliedjes Get To You en Real Feelings uit, die geproduceerd werden door Gordon Groothedde en miljoenen keren werden gestreamd. Het viertal staat te trappelen om in 2021 weer keihard van zich te laten horen, bepakt met nieuwe muziek én hun befaamde energieke liveshows.

Foto Wies: Floris Duijn

Foto T A M A R: Jantina Talsma